Appelkruimeltaart

Recept Appelkruimeltaart

Recept appelkruimeltaart makenEen overheerlijk recept voor appelkruimeltaart uit Schotland....

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 140 gram boter (plus boter om de vorm in te vetten)
  • 225 gram bloem (plus wat extra bloem voor bestuiven)
  • snufje zout
  • 90 gram suiker
  • ijskoud water
  • 4 kruidnagels
  • 4 appels
  • 45 gram blanke hazelnoten
  • 75 gram havermoutvlokken
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden
Baktijd - 40 minuten
Nodig - Springvorm 22 cm, ingevet met restje boter

Deeg maken

Vet een lage taartvorm (doorsnede 22 cm) in met boter. Wrijf in een kom 225 gram bloem, een snufje zout, een eetlepel suiker en 100 gram boter tot fijne kruimels. Voeg telkens 1 eetlepel koud water toe en meng met een vork tot het deeg net samenhangt. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een lap die net iets groter is dan de vorm en 1 cm dik. Bekleed de vorm hiermee en maak in de rand met een vork versieringen in het deeg. Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Breng 5 eetlepels water met 4 kruidnagels aan de kook. Laat ze 10 minuten intrekken. Voeg de rest van de suiker toe en kook dit tot een siroop. Verwijder de kruidnagels. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in grove stukken. Schep de kruidnagelsiroop door de appelstukken. Verdeel het appelmengsel over de taartbodem. Hak de hazelnoten fijn. Snij de rest van de boter (40 gram) door de havermoutvlokken en roer de hazelnoten en de basterdsuiker erdoor. Strooi het mengsel over de appelvulling.

Recept appelkruimeltaart makenRecept appelkruimeltaart maken