Braziliaanse appeltaart

Recept Braziliaanse appeltaart

Braziliaanse appeltaart makenEn dan hier het recept voor de appeltaart zoals de Brazilianen die maken.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • boter om in te vetten
  • 4 kleine appels
  • 6 eieren
  • 175 gram suiker
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 eetlepels melk
  • 6 eetlepels slaolie

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden in een conventionele oven
Baktijd - 45 minuten
Nodig - Springvorm, rechthoekig, 30 x 28 cm

Bereidingswijze

Vet een rechthoekige bakvorm (30 x 28 cm) in met boter. Schil 4 kleine appels. Rasp 2 appels grof. Boor uit 2 appels het klokhuis met een appelboor en snij de appels in ringen. Klop in een kom met de mixer 4 eieren met 100 gram suiker, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 6 eetlepels melk en 6 eetlepels slaolie door elkaar. Roer de geraspte appel erdoor. Schep het mengsel in de bakvorm. Beleg het met de appelringen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop 150 gram zachte boter met 75 gram suiker en 2 eieren tot een crème. Schenk dit mengsel over de appelringen. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
Lauw of koud serveren.