Finse appeltaart

Recept Finse appeltaart, volkoren

Finse appeltaart makenHeeft u zich ooit afgevraagd hoe de Finnen hun appeltaart maken?

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 appels
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 50 gram volkorenmeel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 45 gram geschaafde amandelen
  • 1 ei

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden
Baktijd - 30 minuten in conventionele oven
Nodig - Springvorm 22 cm, ingevet met restje boter

Deeg

Roer 100 gram zelfrijzend bakmeel met 50 gram volkorenmeel en 50 gram havermoutvlokken door elkaar. Klop 200 gram boter met 125 gram lichtbruine basterdsuiker licht en romig. Klop er een ei door. Spatel het bloemmengsel door het boter en suikermengsel.

Vulling

Schil 5 appels en snijd ze in schijfjes (maantjes), meng hierdoor 3 eetlepels suiker, een eetlepel kaneel en een eetlepel citroensap.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de ingevette bakvorm hiermee. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op de deegbodem. Strooi 45 gram geschaafde amandelen over de vulling. Bakken in het midden van de oven op 175 graden. Na ongeveer 30 minuten is de taart gaar.

Recept voor Finse appeltaart.Recept voor Finse appeltaart.