Appelcake

Recept Appelcake

Appelcake makenEen recept voor appelcake, met kaneel en vanillesuiker.

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 200 gram gezeefde bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker + 3 eetlepels suiker voor de vulling
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker of geraspte citroenschil
  • 3 flinke appels, in halve maantjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel

Bakinformatie

Temperatuur oven - 150 graden
Baktijd - 60 minuten in conventionele oven
Baktijd - ongeveer 45 minuten in heteluchtoven
Nodig - Springvorm, rechthoekig 27 cm, ingevet met boter en bloem

Voorbereiding (Vulling)

Schil en snijd 3 appels in dunne schijfjes. Meng deze met 3 eetlepels suiker en een theelepel kaneel en laat dit een uurtje intrekken.

Bereidingswijze

Roer 200 gram boter zacht en romig, meng er 200 gram suiker door en klop dit luchtig. Voeg één voor één 4 eieren toe en klop het tot een luchtige witte massa. Schep er beetje bij beetje 200 gram gezeefde bloem en een zakje vanillesuiker of geraspte citroenschil door. Doe het deegmengsel in de cake vorm en voeg de vulling toe. Druk de appelschijfjes rechtop, dicht naast elkaar en goed diep in het cakedeeg.

Wilt u deze cake zonder suiker bakken klik dan hier voor onze pagina voor dieet taart, taart zonder calorieën.

Recept voor Appelcake.Recept voor Appelcake.