Chocoladecake

Recept overheerlijke Chocoladecake

Chocoladecake makenRecept voor overheerlijke chocoladecake. Hier kun je mee voor de dag komen.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 tot 4 theelepels cacaopoeder

Bakinformatie

Temperatuur oven - 160 graden
Baktijd - 60 minuten in conventionele oven
Baktijd - ongeveer 45 minuten in heteluchtoven
Nodig - Springvorm rechthoekig, voor cake, ingevet met boter en bloem

Bereidingswijze

Splits 5 eieren en klop de 5 eiwitten stijf. Zet de geklopte eiwitten zolang in de koelkast. Voeg 175 gram boter, 250 gram suiker en 5 eierdooiers bij elkaar en kneed dit tot een homogene massa. Voeg daarna 250 gram zelfrijzend bakmeel, 3 tot 4 theelepels cacaopoeder en de opgeklopte eiwitten toe. Doe het geheel in de cakevorm. Ongeveer 60 minuten in de oven op 160 graden.

Recept voor Chocoladecake.Recept voor Chocoladecake.