Koffie-chocoladecake

Recept Koffie-chocoladecake

Koffie-chocoladecake makenHier een recept voor koffie-chocoladecake. Heerlijk!!

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 3 eetlepels grove oploskoffie
  • 1 handje chocoladedrups
  • 1 handje grof gehakte walnoten

Bakinformatie

Temperatuur oven - 180 graden
Baktijd - 60 minuten in conventionele oven
Baktijd - ongeveer 45 minuten in heteluchtoven
Nodig - Springvorm, rechthoekig, voor cake, ingevet met boter

Bereidingswijze

Verwarm 250 gram boter (in de magnetron, 2 minuten op halve kracht) tot ongeveer de helft ervan vloeibaar is geworden. Voeg 250 suiker toe en meng dit met 250 gram roomboter. Voeg een voor een de eieren toe en klop ze met een mixer goed door het mengsel tot een luchtige massa ontstaat. Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom, doe er een snufje zout bij en en meng alles met zo weinig mogelijk bewegingen. Voeg 3 eetlepels grove oploskoffie, een handje chocoladedrops en een handje walnoten toe en zorg ervoor dat de korrelstructuur van de oploskoffie behouden blijft. Het deeg in de cakevorm doen en in de voorverwarmde oven plaatsen. De baktijd bedraagt ongeveer 60 minuten.

Recept voor Koffie-chocoladecake.Recept voor Koffie-chocoladecake.