Marmercake

Recept Marmer cake

Marmer cake makenDit wordt een hele mooie cake, met fraai gemarmerd dessin.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 25 gram cacaopoeder, gezeefd
  • 1 eetlepel melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder

Bakinformatie

Temperatuur oven - 160 graden
Baktijd - 75 minuten
Nodig - Springvorm rechthoekig of tulbandvorm, ingevet met boter en bloem

Bereidingswijze

Klop 150 gram zachte boter en 150 gram suiker. Voeg één voor één 3 eieren toe en klop tot het een mooie luchtige massa is. Voeg 150 gram gezeefde bloem, 2 zakjes vanillesuiker, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout toe en meng alles goed door elkaar.

Vet de tulbandvorm in. Breng 1/3 van het deeg over in een andere kom. Roer 25 gram suiker door 25 gram gezeefde cacaopoeder. Roer dit door het apart gehouden deeg en klop er een eetlepel melk door. Schep eerst het witte beslag in de vorm en daar bovenop het bruine.

Roer met een vork de beide soorten beslag wat door elkaar, maak hiervoor met de vork een draaiende beweging. Roer niet te lang anders ontstaat er een egaal lichtbruin beslag.

Bak de tulband ongeveer 5 kwartier in een oven van 160 graden. Stort de tulband op een taartrooster en laat hem uitdampen. De tulband zal een fraai gemarmerd dessin vertonen.

Recept voor Marmercake.Recept voor Marmercake.