Warme chocoladetaart

Warme chocoladetaart van Jamie Oliver

Chocoladetaart Jamie OliverWie kent hem niet, de overheerlijke warme chocoladetaart van Jamie Oliver.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • Een pakje kant-en-klaar bladerdeeg
  • 125 gram gemalen amandelen
  • 2 grote eieren
  • 125 gram boter, zacht
  • 95 gram suiker
  • 185 gram pure chocola, gesmolten
  • 3 Conference-peren, geschild, zonder klokhuis, in kwarten gesneden
  • Crème fraîche

Bakinformatie

Temperatuur deeg - 190 graden
Temperatuur taart - 170 graden
Baktijd taart - 45 minuten
Nodig - Springvorm rond 24 cm.

Deeg

Rol het bladerdeeg uit tot een halve cm dik en bekleed er de taartvorm met een doorsnede van 24 cm mee. Zet de taartbodem minstens 20 minuten in de vriezer en als het kan langer. Bak daarna de taartbodem ongeveer 10 minuten blind in de hete oven, haal hem eruit, zet hem even opzij en zet de thermostaat van de oven op 170 graden.

Bereidingswijze

Meng 125 gram amandelen, 2 eieren, 125 gram boter en 95 gram suiker en roer er 185 gram pure gesmolten chocola door terwijl die nog warm is. Giet het mengsel in de taartbodem en druk de peren in het chocolade-amandelmengsel. Bak de taart 45 minuten, tot de taartbodem goudbruin is en het chocolade-amandelmengsel stevig is. Serveer de taart warm met crème fraîche.

Bron: Jamie Oliver

Recept voor warme chocoladetaart.Recept voor warme chocoladetaart.