Weense Sacher Torte

Recept Weense Sachertorte

Weense Sachertorte makenHet originele recept voor Weense Sachertorte. Het vergt wat inspanning, maar het resultaat is er naar.... Niet voor beginners.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 130 gram boter
  • 110 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eieren, gescheiden
  • 130 gram chocolade met een hoog percentage cacao
  • 110 gram kristalsuiker
  • 130 gram bloem
  • Boter voor het invetten van de vorm
  • Abrikozenjam voor de vulling
  • Voor het glazuur: 125 ml water, 30 gram kristalsuiker, 250 gram chocolade

Bakinformatie

Temperatuur oven - 170 graden
Baktijd - 60 minuten in conventionele oven
Nodig - Springvorm rond 24 cm, ingevet met boter en bloem

Bereidingswijze

Recept voor Weense SachertorteVerwarm 130 gram chocolade met een hoog percentage cacao. Klop 130 gram boter, 110 gram poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker op en roer er daarna geleidelijk 6 eierdooiers door. Voeg dan de warme chocolade toe en meng het geheel goed. De 6 eiwitten opkloppen met 110 gram kristalsuiker en toevoegen aan het geheel. Voeg als laatste voorzichtig 130 gram bloem toe. Doe het geheel in een beboterde vorm en bak in voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 1 uur, tijdens de eerste 15 minuten de oven ongeveer een vingerdikte openhouden. De taart uit de vorm halen en laten afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam tot ongeveer 70 graden. De taart overlangs doormidden snijden en de onderste helft met jam insmeren, het bovenste gedeelte van de taart er weer op doen en de buitenkant goed besmeren met jam, dan ten minste 2 uur laten drogen.
Voor het glazuur 125 ml water met 30 gram suiker laten koken voor ongeveer 5 minuten en daarna af laten koelen. De chocolade au bain marie verwarmen en er de nog warme oplossing van suiker goed door roeren, waardoor er een dik, glad glazuur ontstaat. Mocht het te dik worden, verdun nog een beetje met wat water.

De nog warme glazuur over de cake gieten en goed verdelen. Zet de Sacher Torte nu in de koelkast totdat het glazuur is gedroogd. Serveer gegarneerd met slagroom.

Recept voor Weense SachertorteRecept voor Weense Sachertorte.