Hongaarse kwarktaart

Recept Hongaarse kwarktaart

Hongaarse kwarktaart makenOok de Hongaren hebben een eigen recept voor de kwarktaart. Weer heel wat anders... probeer het eens.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 appels
  • 3/4 wit casinobrood gesneden
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 1 snufje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels citroensap
  • 50 gram rozijnen

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden in een conventionele oven
Baktijd - 45 minuten
Nodig - Springvorm, rechthoekig, 30 x 28 cm

Bereidingswijze

Vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 30 x 28 cm in met 50 gram boter.
Schil 2 appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Snijd van 3/4 wit casinobrood de korstjes. Klop 1 ei met 1/2 liter melk, een snufje zout en de 2 zakjes vanillesuiker los. Week de sneetjes brood in dit mengsel. Klop 500 gram magere kwark met een ei, 100 gram poedersuiker en twee theelepels citroensap los. Schep 50 gram rozijnen en de appelblokjes er door. Bedek de bakvorm met een derde van de geweekte sneetjes brood. Schep hierop de helft van het kwarkmengsel. Leg hier weer een derde van de geweekte sneetjes op. Schep de rest van het kwarkmengsel erop en bedek met de overige sneetjes brood. Bestrooi de taart met 50 gram poedersuiker. Smelt 100 gram boter en schenk dit over de laag poedersuiker. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 min, goudbruin.

Recept voor Hongaarse kwarktaart.Recept voor Hongaarse kwarktaart.