Ierse kwarktaart

Recept Ierse kwarktaart met bladerdeeg

Ierse kwarktaart makenHoe bakt een Ier zijn kwarktaart? Lees hier het recept en probeer het uit.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 150 gram diepvries bladerdeeg
  • 30 gram bloem
  • 200 gram magere kwark of Hüttenkäse
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 30 gram boter
  • 3 eieren
  • 1/2 citroen

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden in conventionele oven
Baktijd - 40 minuten
Nodig - Springvorm 20 cm, bekleed met bakpapier om verkleuring te voorkomen.

Bereidingswijze

Ontdooi 150 gram bladerdeeg en splits 2 eieren. Klop de dooiers met 75 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker schuimend. Boen een citroen schoon en rasp er met een fijne rasp de schil af (alleen het geel) Pers het sap van een 1/2 citroen. Voeg de citroenrasp en het sap toe en schep het dooiermengsel door de Hüttenkäse/kwark. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze erdoor. Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 20 cm en leg deze in de ingevette vorm. Prik er met een vork wat gaatjes in. Klop een ei los en bestrijk met een beetje hiervan heel dun het deeg. Giet het Hüttenkäse/kwarkmengsel in de vorm. Klop 30 gram boter met 25 gram suiker wit en schuimend en klop de rest van het ei erdoor. Bestrijk de bovenkant van de taart met dit deegje. Bak de taart 40 minuten op 175 graden.

Recept voor Ierse kwarktaart met bladerdeeg.Recept voor Ierse kwarktaart met bladerdeeg.