Kwarktaart met fruit

Recept kwarktaart met fruit

Kwarktaart met fruit maken

Ook deze kwarktaart met overheerlijk fruit is makkelijk te maken en kan ook met weinig caloriën gemaakt worden.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 200 gram amandelbiscuits
  • 500 gram volle kwark
  • 200 gram suiker
  • 2 1/2 deciliter slagroom (1/4 liter)
  • 50 gram boter
  • 10 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • fruit

Bakinformatie

Temperatuur oven - n.v.t.
Baktijd - n.v.t.
Nodig - Springvorm 24 cm, bekleed met bakpapier om verkleuring te voorkomen.

Bereidingswijze

Maal 200 gram amandelbiscuit tot kruimels. Meng er 50 gram gesmolten boter door en verdeel het koekkruim over de bodem van de vorm. Duw de kruimels goed aan. Week 10 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Boen een citroen schoon en rasp er met een fijne rasp de schil af (alleen het geel). Pers de citroen uit. Verwarm in een pannetje op een zacht vuur het citroensap met 2 eetlepels water. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op. Laat de oplossing iets afkoelen. Meng in een kom 500 gram kwark en 200 gram suiker en doe de citroenrasp er bij. Klop in een andere kom 2,5 dl. slagroom stijf. Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel. Schep er dan de slagroom luchtig door. Schenk het mengsel in de vorm. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Versier de taart met vers fruit.

Tip

De meeste verse vruchten kunt u door de kwarktaart mengen. Verse exotische vruchten, zoals kiwi, papaja, ananas etc. hebben een splitsend enzym in zich, waardoor de kwarktaart niet goed opstijft. Vruchten uit blik zijn gepasteuriseerd. U kunt deze gewoon toevoegen. Verse kiwi's kunnen de kwarktaart een bittere smaak geven. Kiwi geeft in combinatie met zuivel een bittere smaak. Als u de kwarktaart wilt decoreren met verse kiwi, dan kunt u de kwarktaart het beste vlak voor het serveren decoreren.

Recept kwarktaart met fruit, low calorie.Recept kwarktaart met fruit, low calorie.