Citroen schuimtaart, Lemon pie

Recept Merengue lemon pie, citroen schuimtaart

Merengue lemon pie makenMerengue lemon pie! Om je vingers bij af te likken...

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 200 gram gezeefde bloem
  • 150 gram suiker (100 + 50)
  • 200 gram basterdsuiker
  • 150 gram boter (hard)
  • 25 gram maïzena
  • 5 eieren (1 hele, 2 eigelen, 4 eiwitten)
  • 1 citroen
  • een snufje zout
  • 125 ml water

Bakinformatie

Temperatuur oven - 220 graden
Baktijd - 15 minuten in conventionele oven
Nodig - Springvorm, 24 cm, ingevet met boter

Voorbereiding

Boen een citroen schoon en rasp er met een fijne rasp de schil af (alleen het geel) Pers het sap van de citroen.

Bereidingswijze

Deeg: Voeg 200 gram gezeefde bloem, 50 gram suiker, 125 gram in stukjes gesneden boter en een snufje zout samen en kneed het tot het kleine kruimeltjes zijn. Voeg een ei toe en kneed alles tot een geheel. Het deeg in de bakvorm doen en blind afbakken.

Vulling: 125 ml water, 100 gram suiker, geraspte citroenschil en het sap van 1 citroen tot stroop koken. Roer 25 gram maïzena met een klein beetje water tot een papje en kook even mee in de stroop. Van het vuur halen, 25 gram boter toevoegen en 2 eigelen er doorheen kloppen en laten afkoelen.

Meringue: klop 4 eiwitten stijf en voeg er voorzichtig 200 gram basterdsuiker aan toe. Zorg dat er geen eigeel bij zit, dat de eieren vers zijn en dat de kom schoon en vetvrij is.

Doe de vulling in de taartbodem en spuit de meringue erop. Zet de vorm in de oven op 100 graden tot het een kleur krijgt. Dit kan wel een uur duren.

Recept voor Lemon Pie, citroen schuimtaart.Recept voor Lemon Pie, citroen schuimtaart.