Is het ijs of pudding?

Is het ijs of pudding?

Is het ijs of pudding?Is het ijs of pudding? Een overheerlijk toetje uit de oven...

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 30 gram boter
  • 3 eetlepels honing
  • 75 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 blik abrikozen, in partjes gesneden
  • 1 klein potje kersen zonder pit
  • 1/2 blik peren, in partjes gesneden

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden
Baktijd - 30 tot 40 minuten
Nodig - rechte ovenschaal

Bereidingswijze

Gebruik een rechte ovenvaste schaal. Smelt 30 gram boter in een pannetje en roer er 3 eetlepels honing door. Schenk dit in de ovenvaste schaal. Klop voor het deeg 75 gram boter met 125 gram suiker en een theelepel bakpoeder op. Klop er een ei doorheen. Voeg beetje voor beetje 150 gram bloem, een snufje zout, een theelepel kaneel en een halve deciliter melk toe.

Laagjes maken: Leg een paar uitgelekte abrikozen en ongeveer 15 kersen in de schaal. 1/3 deel van het deeg hierover verdelen. Daarover de helft van de in kleine partjes gesneden peren en de helft van de rest van de abrikozen verdelen.
Weer 1/3 deel van het deeg erop scheppen, de rest van het fruit hierover verdelen, en dat bedekken met de rest van het deeg.

Bak de puddingtaart in het midden van de oven op 175 graden gedurende 30 a 40 minuten. Daarna de taart omkeren op een schotel en warm of koud serveren.

Toetje, ijs of pudding?Toetje, ijs of pudding?