Slagroomtaart met Advocaat

Recept Slagroomtaart met Advocaat

Slagroomtaart makenZelf slagroomtaart maken? Overheerlijk kan deze slagroomtaart met advocaat genoemd worden. Wie maakt deze variant op de gewone slagroomtaart?

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 160 gram suiker
  • 40 gram maïzena
  • 2 dl Advocaat
  • 2,5 dl slagroom
  • 4 eieren
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 1 snufje zout
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 3 eetlepels water
  • taartversiering

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden
Baktijd - 35 minuten in conventionele oven
Nodig - Springvorm rond 24 cm, ingevet met boter en bloem

Voorbereiding

Klop 4 eieren en 160 gram suiker ongeveer 7 minuten met de mixer op de hoogste stand. Zeef 120 gram bloem, 40 gram maïzena en een snufje zout. Schep dit daarna beetje bij beetje gelijkmatig door het eierenbeslag. Doe het beslag in de vorm en strijk het glad. De vorm op een rooster in het midden van de oven plaatsen en in 35 minuten goudbruin en gaar bakken. De taart op een rooster laten afkoelen en na 10 minuten de vorm verwijderen. De afgekoelde taart in folie verpakken en tot gebruik op een droge plaats bewaren.

Bereidingswijze

De taart overlangs doormidden snijden. Drie eetlepels sinaasappellikeur met 3 eetlepels water vermengen en hiermee de binnenkant van de taart besprenkelen. Sla 2,5 dl slagroom met twee zakjes slagroomversteviger stijf en klop er 2 ,5 dl Advocaat doorheen. Bestrijk de onderste helft van de taart met 2/3 deel van de advocaatroom en doe de rest in een spuitzak. De bovenste taarthelft op de onderste leggen. Wat room op de bovenkant van de taart spuiten en met een paletmes in een dun laagje uitstrijken over de bovenkant en de zijkant van de taart. Versieren met kleine toefjes advocaatroom en decoratie chocolaatjes. De taart minimaal 1 uur in de koelkast zetten.

Recept voor slagroomtaart met Advocaat.Recept voor slagroomtaart met Advocaat.