Schwarzwalder Kirsch Torte

Recept Schwartzwalder Kirsch Torte

Schwarzwalder kirschtaart maken

Schwarzwalder kirschtaart is een echte uitdaging om te maken, meer voor de ervaren bakker. Veel werk deze taart, maar smullen!!

 

 

 

 

Ingrediënten voor de basis van biscuitgebak

  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 gr bloem
  • 4 eieren
  • 25 gram maïzena
  • snufje zout
  • 1 eetlepel heet water
  • poedersuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • gekonfijte kersen of Franse vruchten

Ingrediënten voor de vulling

  • 5 gram gelatine, geweekt
  • 1 pot kersen zonder pit
  • kirsch
  • chocoladehagelslag
  • 1/2 liter slagroom
  • poedersuiker

Ingrediënten voor het chocoladeglazuur

  • 200 gram gezeefde poedersuiker
  • 2 eetlepels gezeefde cacaopoeder
  • 2 eetlepels koud water

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden
Baktijd - 30 minuten in conventionele oven
Nodig - Springvorm, rond 22 cm

Voorbereiding

Meng 125 gram bloem en 25 gram maïzena. Los 50 gram cacaopoeder op in zo weinig mogelijk water.

Bereidingswijze voor de basis van de taart

Beboter een springvorm van ongeveer 22 cm en bestrijk de opstaande rand slechts tot 2 cm heel dun met boter. Bodem en rand dun bestuiven met poedersuiker. Om dit gebak te maken is het nodig zoveel mogelijk "lucht" in het beslag te krijgen.
Breek 4 eieren in een kom en voeg 150 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, een snufje zout en een eetlepel heet water toe. Zet de kom in een pan met lauw water en verwarm dit water langzaam tot 37 graden (handwarm).

Haal de kom uit de pan en klop de massa tot er geen spoor meer te zien is van de suikerkristallen. De massa is dan schuimig en zo dik dat ze slechts traag vloeit.

De kleur is dan heel lichtgeel, tegen het witte aan. Doe het mengsel van maïzena en bloem in een zeef en zeef het over de eiermassa. Met een paar slagen het bloemmengsel en de opgeloste cacaopoeder door de massa mengen zodat er vrijwel geen lucht verloren gaat. Doe het deeg in de taartvorm en bak de taart bij 175 graden in ongeveer een half uur gaar. De bovenkant van de taart moet veerkrachtig aanvoelen. Laat de taart volledig afkoelen alvorens hem verder te verwerken.

Bereidingswijze voor de vulling van de taart

Laat de kersen goed uitlekken en bestrooi ze met wat Kirsch naar smaak. Vang het sap op, neem hiervan 1 dl en voeg er een klein beetje kirsch bij. Verwarm dit (niet koken!) en los er de geweekte gelatine in op. Af laten koelen zodat er een gelei ontstaat.

Snij de taart in 3 plakken. Bestrijk de eerste plak met de stijf geworden gelei. Klop een halve liter slagroom stijf en voeg de kersen erbij. Strijk een deel van dit mengsel uit over de eerste plak met gelei. Over het slagroommengsel weer een beetje gelei smeren. Leg de tweede taartplak hierop en herhaal het bovenstaande.

Bestrijk de bovenkant van de taart met chocoladeglazuur. Langs de zijkant, die wat vochtig is geworden door de slagroom en gelei die er wat uitgelopen is, drukt u de chocoladehagelslag. Spuit bovenop de taart rozetjes slagroom en leg daarop telkens een gekonfijte kers op.

Bereidingswijze voor het chocoladeglazuur

Roer 200 gram gezeefde poedersuiker en 2 eetlepels gezeefde cacao egaal door elkaar. Roer dan beetje voor beetje 2 eetlepels koud water door totdat het een mooie gladde massa is.

Recept voor Swartzwalder Kirsch TorteRecept voor Swartzwalder Kirsch Torte