Vruchtentaart met perzik & pruim

Recept Vruchtentaart perzik & pruim

Vruchtentaart makenVruchtentaart met perziken en pruimen, geglazuurd.

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 160 gram boter, zacht
  • 250 gram patentbloem
  • Snufje zout
  • Geraspte schil van een 1/2 citroen
  • 2 perziken
  • 10 rode pruimen
  • 4 eetlepels beschuitkruim
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • Mespunt kaneelpoeder
  • 1 zakje kant en klaar taartgelei
  • Sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlepels suiker

Bakinformatie

Temperatuur oven - 200 graden
Baktijd - 40 minuten
Nodig - Springvorm, rond 26 cm

Bereidingswijze

Doe 150 gram witte basterdsuiker samen met 2 eieren in een kom en klop dit goed door elkaar. Voeg 150 gram zachte boter toe en roer het mengsel glad. Zeef 250 gram patentbloem en meng die met de geraspte schil van een 1/2 citroen en een snufje zout door het mengsel. Kneed het deeg tot het een geheel is. Bestrijk de bakvorm met het restje van de boter. Rol het deeg uit tot een plak van een 1/2 centimeter dik en bekleed hiermee de bodem van de springvorm en 2,5 cm van de wand. Zet het een 1/2 uur in de koelkast. Verwijder de schil van de perziken en pruimen en maak er partjes van.

Bestrooi de taartbodem met het beschuitkruim, om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt. Schik de vruchten er op en bestrooi ze met een mengsel van 3 eetlepels bruine basterdsuiker en een flinke mespunt kaneelpoeder. 10. Bak de taart in het midden van de oven tot het deeg gaar en mooi van kleur is geworden en laat de taart daarna in de vorm afkoelen. Maak vervolgens de taartgelei volgens de aanwijzingen op de verpakking met het citroensap en de suiker. Breng de gelei met een kwastje of kleine pollepel aan op de vruchtentaart.

Ontvellen van perziken

Kruis de schil van de perziken hier en daar in. Doe de perziken ongeveer 1 minuut in kokend water en spoel ze daarna onder koud stromend water af.

Recept voor vruchtentaart met perzik en pruim.Recept voor vruchtentaart met perzik en pruim.