Zandtaart

Zandtaart met diverse vullingen

Zandtaart makenOp zoek naar een goed recept voor Zandtaart? Gevonden! Volg de aanwijzingen en u krijgt een prachtige zandtaart.

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • zilverfolie met erwten of bonen voor een fop-vulling (tegen inzakken)
  • slagroom
  • de ingrediënten voor de door u gekozen vulling

Bakinformatie

Temperatuur oven - 175 graden
Baktijd - 30 minuten in conventionele oven
Nodig - Springvorm 24 cm, ingevet met boter en bloem

Voorbereiding

Boter (100 gram) in stukjes snijden en met 150 gram bloem en 75 gram suiker in een kom doen. Het deeg zo kort mogelijk kneden, met koele handen, tot een samenhangende bal. Als je te lang kneedt wordt het deeg vet en is het moeilijker te verwerken. Laat het een half uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Bekleed de springvorm met het deeg door dit zo gelijkmatig mogelijk uit te drukken over de bodem en langs de randen. Prik met een vork hier en daar wat gaatjes in het deeg. Op een vel folie een fop-vulling scheppen van erwten of bonen. Deze vulling gaat in de taartvorm op de bodem en tegen de randen om inzakken te voorkomen. De taart bakken in een oven van 175 graden, ongeveer een half uur. Na 20 minuten de fop-vulling eruit nemen en de taart nog 10 min laten bakken. De taart helemaal af laten koelen en voorzichtig de springvorm openen.

De vulling

Om te voorkomen dat de bodem van de taart erg zacht wordt, deze eerst insmeren met wat suikerglazuur.

  • Vul de taart met banketbakkersroom en daarop goed uitgelekte abrikozen.
  • Op de banketbakkersroom verse aardbeien schikken, heerlijk!!!!
  • Vul de taart met verse vruchten en giet daarover vruchtengelei, lekker fris.

Garneren met slagroom.

Recept voor open Zandtaart.Recept voor open Zandtaart.