Tiramisutaart

Recept Tiramisutaart

Recept TiramisutaartEen ingezonden recept voor Tiramisutaart. Makkelijk en zonder oven. Ook heerlijk als nagerecht.

 

 

 

 

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gram lange vingers

Vulling

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1/8 liter espresso of sterke koffie
  • 250 ml. slagroom
  • 75 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 wijnglas Amaretto

Bakinformatie

Zonder oven. Snel gemaakt! Heerlijk nagerecht, ook lekker bij de koffie

Bereidingswijze

Bekleed een cakevorm met huishoudfolie. Week 4 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water en knijp daarna het water er uit. Los de uitgeknepen blaadjes op in de hete koffie.

Leg lange vingers op de bodem van een cakevorm en besprenkel ze met een beetje Amaretto. Klop 250 ml. slagroom bijna stijf met suiker en meng er 500 gram mascarpone door. Klop dan de afgekoelde koffie met gelatine erdoor tot een romige crème en vul de bakvorm met een laagje van deze crème.

Doop de lange vingers met de kant zonder suiker in de Amaretto en leg ze op het laagje crème. Herhaal dit tot je eindigt met een laag crème. Maak dan de bovenkant glad en laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven (TIP: laat de taart een nacht staan). Meng vlak voor het opdienen cacao met kaneel en strooi dit erover.

Dit recept is ingezonden door ANNE-MARIA